Eeckenrhode na training Basiscommunicatie
Door de video-opnames samen te bespreken hebben we ons beter leren verplaatsen en inleven in de bewoners. We zagen hoe we zelf reageren, wat daar goed in gaat en waar nog groei mogelijkheden zijn. Het zijn vaak kleine details die het verschil maken en het was mooi te ontdekken dat iedereen door een andere bril kijkt.
Door deze training als team samen te doen leer je automatisch van elkaar en ga je met andere ogen naar jezelf, de bewoners en je collega’s kijken.

Zorghuus na begeleidingstraject Video Interventie Ouderenzorg
“Het was een heel leerzame ervaring. Om jezelf terug te zien op videobeelden is in het begin best wel even raar. Maar je gaat samen met Henny en je collega’s kijken hoe de bewoner op jou en de verschillende situaties reageert. Je ziet op videobeelden veel meer dan wanneer je met je dagelijkse werk bezig bent.
Je kijkt naar kleine stukjes beeld en door de bespreking ga je anders kijken. Je neemt dat weer mee de praktijk in. Ik let nu veel meer op de signalen van de bewoners.”

Henny is als hulpverlener heel toegankelijk. Ze werkt vanuit duidelijke kaders met een positieve insteek om ouders te ondersteunen om veranderingen of verbeteringen toe te passen in de opvoeding. Haar werkwijze vergroot het bewustzijn van je aanpak. Door de beelden zie je wat er gebeurt tussen kinderen onderling of kinderen en ouders. Dat maakt dat je beter begrijpt hoe je kan interveniëren en op welke manier. Super waardevol!
Door de videotrainingen leerden wij klein te kijken en zagen we dingen van onze zoon die we daarvoor niet (bewust) zagen. Je denkt dat een boodschap aankomt maar op beeld zie je dat dit niet zo is. De complimenten die we gaven, kwamen dus ook niet altijd binnen. Ook lag ons tempo soms te hoog. Met wat tips van Henny konden we in vrij korte tijd een positieve draai geven aan het geheel en dit kwam iedereen ten goede. We zien nu een kind wat beter in zijn vel zit en beter zijn gevoelens kan benoemen. “Als je de manier waarop je naar dingen kijkt verandert, veranderen de dingen waar je naar kijkt.” Wayne Dyer

Ik heb vooral geleerd naar mezelf te kijken, hoe chaotisch ik met alle dingen tegelijk bezig kan zijn, terwijl rustig bij de kinderen gaan zitten zo'n positief effect heeft. Ik heb geleerd tot tien soms tot elf te tellen en af en toe eens gewoon weg lopen uit een uit de hand lopende situatie ipv boos te worden, luisteren ipv oordelen en echt anders leren kijken naar de kinderen, ik ben hun spiegel, wat je geeft krijg je terug.

Samenwerking – Opdrachtgevers
Lid van Coöperatieve Samenwerkende Zorgverleners Limburg (SZL)
MenzSamen - Bruishuis, Venray-Heide

Ouderenzorg

CCE, Centrum voor Consultatie en Expertise
Eeckenrhode, Waalre
’t Zorghuus, Ysselsteyn
Vitalis Woonzorg Groep, Eindhoven

Jeugdzorg
Gemeenten Noord Limburg
Het Sterrenhuis, Kinderdagverblijf Venray